5. nap, Augusztus 12. Abaliget

 

Versenyközpont, Cél: Abaliget, Kemping (GPS:46.138800,18.116598)

 

4nap

 

Megközelítés: Gyalog: Orfű Panoráma kempingtől a térképen jelölt nyomvonalat követve (2500m/90m szint)
Gépkocsival: Pécs-Abaligeti műúton. Letérés az útról dél felé a bójával jelzett helyen a falun belül.
Parkolás: A parkolást több egymástól távol lévő parkolóban tudtuk megoldani. A parkolók helyét a mellékelt térképvázlat mutatja, a parkolók és a kemping közötti gyalogos útvonallal együtt. A parkolók feltöltését és a parkolást rendezők irányítják. Kérünk benneteket, hogy az utasításaik szerint foglaljátok el a parkolókat.
Öltöző, mosdó, WC a kemping területén lévő épületben van.

3nap Parkolo

 

 

Cél–Rajt 1280m/95m szint kék-fehér szalagozás mentén.

5nap

 

Vadászrajt: Rajtolás ideje és sorrendje az 1-4. napi összesített eredmények alapján időkiegyenlítéssel. Minden kategóriában az első indulótól számított 40 percig – utána, a sorrend szerint percenkénti indítás lesz.
Nyílt kategóriákban és FN10D-ben nincs vadászrajt. Vadászrajt miatt 6 perccel korábban kell beállni a rajtba, kérjük ezt is számítsátok bele a rajtba induláskor! Rajtszám viselése kötelező!
Az indulási idők és rajt sorrend augusztus 11-én este a Kempingben, a tornateremben, Augusztus 12-én reggel a célban és a rajtban lesz kifüggesztve, valamint a verseny honlapján is elérhetőek lesznek.
A térképrajt helyét bója jelöli. Addig a szalagozott útvonal követése kötelező.
Terep: Abaliget-Szuadó térkép észak nyugati része, 150-375 méter közötti tengerszint feletti magasságban. Tipikus mecseki karszt terep. Abaligeti tó feletti közepesen meredek oldallal, laposabb részekkel, melyeket a nagy méretű töbrök szabdalnak. A terep domborzatilag tagolt töbrökkel, gödrökkel, víznyelőkkel tarkítva. Növényzetileg helyenként a felnövő erdő található, egyes, kettes zöld részekkel. Terep nagy része tiszta, jól futható, jó láthatósággal. Sűrű úthálózattal. Aktív feltáró barlangászati tevékenységnek köszönhetően új barlang bejáratok találhatóak a terepen, melyek térképen fekete gödör jellel jelöltünk, helyszínen kordonnal körbe kerítünk. Kordonon átmászni TILOS és egyben életveszélyes!
Egyes ellenőrző pontok egymáshoz nagyon közel lehetnek. Versenyszabályzat 16.10. "Az ellenőrző pontok egymástól való távolsága minimum 30 m." A nehéz tájékozódási feladat miatt az azonos jellegű pontokat egymástól távolabb helyeztük el. Ezzel együtt a kódokra fokozottan figyeljetek!
Térkép méretaránya az összes kategóriában 1:10000, kivéve F/N55-N75-F80 1:7500, alapszintköz 5m.
Frissítő pontok nem lesznek.
Átfutó pont, rádiós pont, látványpont: Bizonyos kategóriákban a közvetítés megkönnyítése végett rádiós pontot helyeztünk el: W16B; M16B; W18B; W21B; M18B; W21E; W20E; M50; M20E; M35; M21E; M40; W65; W70; M75; W75
A céltól délre, a domboldalban szabad szemmel látható átfutó pont, melyet a W16B; M16B; W18B; W21B; M18B; W21E; W20E; M50; M20E; M35; M21E pályái érintenek. Ezután 1-10 percig tartó időintervallumon belül várhatóak a futók.
M21E, W21E (M18B) küzdelmeit kiemelendően egy külön látvány pontot helyeztünk el a tó partján, kérjük a környékét hagyjátok szabadon!

A terepen esetleges veszélyes helyeket szalagozással jelöltük!
A verseny zárásakor az összetett végeredmény papíron is ki lesz függesztve a cél területén.
Az eltévedt versenyzők É felé haladva érik el a Pécs – Abaliget műutat, ill. Abaliget községet.

rajtlista

 

 

eredmény

részidős eredmény

 

 

 

HK 5 nap kicsi

 

szimbóllista

 

 

Eredményhirdetés: 2017. Augusztus 12. 14 órakor a Tó part és a Kemping kerítése között húzódó réten Az öt napi összetett eredmények alapján a kategóriák 1-3. helyezettjei érmet és tárgyjutalmat vehetnek át.

 


Kapcsolat